RECEPT & INSPIRATION

GLACE AU FOUR

 

2 st Va´gott Marängbottnar

5 dl jordgubbssorbet

2 l vaniljglass,

100 g krossad Dajm

5 msk amaretto/mandellikör (valfritt)

 

Marängsmet:

4 st äggvitor

2 dl socker

Rivet skal från en citron

Plasta en springform och lägg en maräng(botten) i botten. Ställ in i frysen. Ta ut sorbeten ur förpackningen, skär i små kuber, frys in igen. Vispa vaniljglassen mjuk, blanda i Dajm och amaretto. Lägg hälften av vaniljglassen i botten på formen, lägg på sorbet och resten av vaniljglassen. Lägg på en marängbotten som lock. Plasta och ställ in i frysen.

Marängen: Koka upp ett vattenbad på spisen. Häll äggvitan, sockret och citronskalet i en skål som passar kastrullen. Vispa med elvisp tills sockret löst sig. Marängen får inte kännas kornig.

 

Ta skålen ur vattenbadet och fortsätt vispa marängen ca 6 minuter. Bred ur marängen på den frysta glassen, plasta och sätt in i frysen.  Allt detta kan göras dagen innan!

 

Sätt ugnen på 220 grader. Ta ut formen ur frysen och sätt in den så långt ner i ugnen som möjligt i 7-10 minuter. Marängen ska få en jämn gyllenbrun färg.