Dekor & topping

–här finns inga regler men några tips!


Smörgåstårtan går bra att förbereda dagen innan och blir bara bättre och godare av att vila en dag innan servering. Våra brödbottnar suger åt sig av fyllningen och blir lagom saftigt utan att bli för blött eller för torrt.

 

Med dekoren är det bäst att vänta till strax innan servering för att få den riktigt fräsch och krispig.

 

Räkor, lax, skinka, gurka, rucolablad, rädisor, sparris, citron, dill, ärtskott, ägg...
Välj topping som passar ihop med fyllningarna och följ gärna ett tema på tårtan.
Ex. skaldjur, Italien, årstid, etc. Blanda inte för många smaker.

 

Välj god och vacker topping och arrangera som du vill. Raka linjer och styrda former eller
en mer spontan och oarrangerad placering. Hämta gärna inspiration från andra, kokböcker, Pintrest eller liknande. Täck gärna tårtan med en färskost, smaksatt eller naturell,
som grund för din dekoration och topping.

RECEPT & INSPIRATION